in

Izuzmite iz svoje arene naše kolege koje se bore za bolje društvo

Izuzmite iz svoje arene naše kolege koje se bore za bolje društvo

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) oglasio se povodom napada na glumce poslednjih nedelja, a posebno zbog pretnji upućenim glumici Jeleni Dragičević i izrazio bezrezervnu podršku njoj i njenom suprugu Petru Benčini.

„Fakultet dramskih umetnosti takođe osuđuje, u javnosti, ali i u parlamentu iznete optužbe i uvredljive izjave usmerene na zajednicu glumica i glumaca koji svojim glasom utiču na razumevanje aktuelnog trenutka u kome su empatija i uvažavanje najbitnije, ali nažalost sve ređe prisutne vrednosti“, navodi se u saopštenju FDU.

Dodaje se da se Fakultet odlučno protivi i neistinitom izveštavanju i targetiranju kojem je izložena dramska spisateljica i redovna profesorka FDU Biljana Srbljanović.

„Zbog svega navedenog, Fakultet dramskih umetnosti apeluje na nadležne organe da hitno postupe u slučaju napada na porodicu kolege Petra Benčine, ali i na sve aktere na medijskoj i političkoj sceni da iz svojih arena izuzmu naše kolege koji svojim angažmanom ulažu napore u izgradnju boljeg društva, bez nasilja“, poručio je Fakultet dramskih umestnosti.

Glumici Tamari Dragičević upućene su pretnje preko društvenih mreža zbog njene podrške protestima protiv nasilja. U tim porukama spominju se deca bračnog para Dragičević-Benčina, kao i lokacije na kojima se nalaze. Ove pretnje osudile su mnoge javne ličnosti, glumci i opozicione političke partije.

Tagovi