in

Iz vozila sa zastavom OVK kamenicama gađano nekoliko auta

Vozilo sa kosovskim registarskim tablicama i zastavom OVK na haubi provezlo se centrom Kosovske Mitrovice, a iz njega je kamenicama gađano nekoliko automobila, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Vozilo je primećeno na ulazu u Bošnjačku mahalu, a potom se sa zastavom OVK i upaljenim sirenama provezlo kroz nekoliko ulica u severnom delu Кosovske Mirovice, u pravcu Suvog Dola i tom prilikom oštetilo automobile, piše u saopštenju.

Kancelarija je dodala da su četiri vozila sa zastavama OVK primećena i u selu Zupče, u opštini Zubin Potok.

“Do ovih opasnih provokacija dolazi baš u danu kada se u Prištini obeležava godišnjica jednostrane i protivpravne secesije i očigledno predstavlja novi pritisak na Srbe, posebno na severu Кosova i Metohije, koje predstavlja opsesiju (kosovskog premijera) Aljbina Кurtija i vlasti u Prištini”, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da je reč o očiglednoj nameri albanskih ekstremista da unesu nemir u srpske sredine i izazovu neodmerenu reakciju tamošnjih Srba.

“Ovakvi incidenti odraz su nemoći političara iz Prištine na čelu sa Aljbinom Кurtijem, ali i pokazatelj snažne, ali uzaludne opsesije da zagospodare severom Кosova i Metohije”, ističe se u saopštenju.

Tagovi