in

Istraga protiv mladića osumnjičenog za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv R.Đ.(21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. R.Đ je osumnjičen da je tukao Kristijana Kostića, poznatog novosadskog uličnog svirača, koji je od dobijenih batina preminuo.

„Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv R.Đ. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Srbije“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U saopštenju se dodaje i da je R.Đ. priveden istog dana kada se desio incident i da mu je bilo određeno zadržavanje od 48 sati, a da je nakon saslušanja, tužilaštvo predložilo Višem sudu određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Mladiću za učinjeno krivično delo, prema Krivičnom zakoniku, preti kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina do doživotni zatvor.

Vest o ubistvu Kostića potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su skoro svakodnevno mogli da ga vide kako svira gitaru u centru Novog Sada.

Tagovi