in

Istorija Fristajlera bogata incidentima, u jednom učestvovao i Belivuk

Istorija Fristajlera bogata incidentima, u jednom učestvovao i Belivuk

Beogradski splav Fristajler, koji je sinoć tokom dočeka Nove godine do pola potonuo, a srećom su gosti na vreme evakuisani, i ranije je bio mesto incidenata.

Pre pet godina Fristajler je bio zapaljen. Tačnije, 28. februara 2017. godine posle ponoći, dva napadača približila su se splavu čamcem, polila ga benzinom i zapalila, a nekoliko minuta kasnije, s druge strane reke bačena je eksplozivna naprava na klub „Tilt“. U klubovima tada niko nije povređen, a pričinjena je veća materijalna šteta, piše Danas.

Zapaljeni splav „Fristajler“ i noćni klub „Tilt“ na koji je bačena eksplozivna naprava u javnosti su poznati i kao mesta brojnih incidenata u kojima su učestvovali članovi njihovih obezbeđenja, bliski navijačkim grupama.

Kako je Krik pisao, Veljko Belivuk, koji je radio kao obezbeđenje noćnih klubova, i Darko Ristić učestvovali su u nekoliko incidenata u blizini „Fristajlera“ i „Tilta“.

U junu 2013. godine ispred „Fristajlera“ dogodila se pucnjava u kojoj su ranjena tri mladića, među kojima član obezbeđenja Rade Petrović i Darko Ristić. Mediji su pisali da je do pucnjave došlo zbog obračuna navijačkih grupa – ranjeni Petrović bio je član „Alkatraza“, a Ristić supraničke grupe „Janjičari“. Ove dve grupe bile su u sukobu i tokom 2013. godine, „Janjičari“ su od „Alkatraza“ preuzeli tribinu.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je ispitivanje okolnosti pod kojima je potonuo splav Fristajler. Gradonačlenik je rekao da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je „splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja“.

Tagovi