in

Isključen iz saobraćaja dva puta u dva dana zbog vožnje u pijanom stanju

Isključen iz saobraćaja dva puta u dva dana zbog vožnje u pijanom stanju

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu drugi put su u razmaku od samo dva dana zaustavili i isključili iz saobraćaja četrdesetogodišnjeg državljanina Grčke koji je upravljao teretnim vozilom pod dejstvom alkohola, saopštio je MUP.

Policija je danas oko 16.50 časova na Obilaznici oko Beograda, na teritoriji Čukarice, zaustavila kamion kojim je upravljao četrdesetogodišnjak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,34 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

„Isti vozač isključen je iz saobraćaja i 4. januara na auto-putu Beograd-Niš kod naplatne stanice Vrčin, jer je imao 1,50 promila alkohola u organizmu. Tada je ustanovljeno i da je počinio više prekršaja u vezi sa upotrebom tahografskog listića, poštovanja radnog vremena i odmora vozača i obavezne dokumentacije iz oblasti Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, nakon čega mu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom“, rekli su iz MUP-a.

Četrdesetogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Tagovi