in

Isečene gume na autu u dvorištu kuće aktivistkinje iz Aleksinačkih Rudnika

U dvorištu porodične kuće aktivistkinje iz Aleksinačkih Rudnika Marije Stojić nepoznati počinioci su isekli gume na porodičnom autu. Kako je Stojić navela za N1, incident se dogodio u toku noći, a policija je izvršila uviđaj, i za počiniocima se traga.

„Sve se dogodilo tokom noći. Ja sam medicinska sestra i bila sam dežurna. Moj rođeni brat je sinoć došao u pola deset kući, i sve je bilo u redu. On je je prvo pomislio da su gume ispuštene. Probao je da ih napumpa, ali bezuspešno. Kada sam ujutru došla sa posla, ja i moj otac smo utvrdili da su izbušene. To je automobil u vlasništvu mog brata, a uverena sam da je i moj automobil bio u dvorištu, i njemu bi izbušili gume. Prijavili smo slučaj policiji, koja je došla i napravila uviđaj.“, kaže Stojić.

Ona je dodala da je policajcima ponudila snimke sa nadzornih kamera, ali su policajci odbili da ih uzmu.

„Rekli su mi da ih sama pregledam, a ukoliko nekoga propoznam, da protiv njega podnesem privatnu tužbu. Ne znam zašto nisu hteli da pregledaju snimke u okviru istrage, jer imaju bolje uređaje i bolju rezoluciju. Zbog poziva ovog jutra nisam stigla da ih pregledam, i uradiću to što pre“, napominje Stojić.

Izvor : Privatna arhiva

 

Kaže da sumnja ko bi mogao tako nešto da uradi, ali da nema dokaze, pa da zbog toga ne želi da govori javno o potencijalnim počiniocima.

Stojić je u prethodnom periodu bila aktivna zbog mnogih problema koji muče građane Aleksinačkih Rudnika, a kao najveće ističe ekološke probleme, odnosno divlje deponije u ovom gradiću, problem obijanja, useljavanja i nelegalnog korišćenja stambenih objekata, kao i problem nebezbednosti građana.

Ona je poručila da je ovaj incident neće uplašiti, da će se i nadalje baviti i javno govoriti o najvećim problemima u Aleksinačkim Rudnicima, bez obzira na štetu koju trpi.

“Ja hoću da isteram to do kraja i da nastavim normalno da živim. Ne plašim se bez obzira na dosadašnje pretnje. Ja neću da živim u strahu”, zaključuje Stojić.