in

Inicijativa za Lajkovac pridružuje se NDBGD u Zeleno-levom frontu

Inicijativa za Lajkovac pridružuje se NDBGD u Zeleno-levom frontu

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, potpisan je memorandum o saradnji sa Inicijativom za Lajkovac, čime se ova organizacija pridružila formiranju partije koja će delovati na nacionalnom nivou, saopšeno je iz Ne davimo Beograd.

“Drago nam je što je veći broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije odlučio da nam se pridruži u borbi za demokratsko, pravedno i solidarno društvo i zdravu životnu sredinu. Inicijativa za Lajkovac je dokazani borac za javni interes i verujem da ćemo zajedno uspeti da stvorimo alternativu destruktivnoj politici SNS-a i SPS-a i na nacionalnom nivou”, izjavio je Dobrica Veselinović, član Malog veća Ne davimo Beograd.

Aleksandar Šestović u ime Inicijative za Lajkovac je poručio da veruje da je pravi put za tu inicijativu „udruživanje sa onima koji za svoj cilj imaju obezbeđivanje boljeg života svih građana i da su to dokazali svojim aktivizmom na ulici, boreći se protiv štetnih projekata i pogrešnih politika SNS-a, kao i radom u institucijama“.

„U tom smislu, Zeleno-levi front je logičan nastavak borbe i uveren sam istinska alternativa naprednjačkom režimu”, izjavio je Šestović.

Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd, navodi se u saopštenju Ne davimo Beograd.

Tagovi