in

Informer dostavio elaborat, ali ga niko osim mene nije pročitao

Informer dostavio elaborat, ali ga niko osim mene nije pročitao

Stručna služba Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nije dostavila članovima Saveta elaborat o radu televizije Informer, a članica tog tela Judita Popović jedina je upoznata sa sadržajem dokumenta jer ga je dobila na lični zahtev, objasnila je Popović za portal N1, demantujući pisanje pojedinih medija da Informer nije dostavio elaborat REM-u.

„Taj elaborat je bio kod stručne službe REM-a, ali članovima Saveta nije dostavljen kompletan materijal jer je dva dana pre redovne sednice dnevni red dopunjen tačkom koja se tiče Informera. Lično sam tražila da mi dostave elaborat i jedino sam ga ja dobila i pročitala. Ostali članovi Saveta ga nisu tražili, pa ga nisu ni dobili“, istakla je Popović.

DRAGAN J VUCICEVIC

Sagovornica portala N1 dodaje da je pomenuti elaborat „prepun opštih mesta“.

„Znajući predistoriju Informera, taj elaborat zaista ništa ne znači i to je činjenica. Dakle, elaborata je bilo, a pročitao ga je onaj ko je hteo da ga pročita. Ostale članove Saveta elaborat nije ni interesovao, oni su prihvatili mišljenje stručne službe koja je rekla da dokumentacija koju je predao Informer ispunjava uslove za dobijanje dozvole za emitovanje“, zaključila je Popović.

Tagovi