in

Imamu koji je Svetom Savi pripisao fašizam preti zatvorska kazna

Imamu koji je Svetom Savi pripisao fašizam preti zatvorska kazna

Protiv glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mehića, koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo, podnesen je izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, potvrđeno je iz prijedorske Policijske uprave.

Izveštaj protiv A.M. o počinjenom krivičnom delu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje podneli su u sredu, 15. februara, pripadnici Policijske uprave Prijedor.

Bude li dokazana krivica Mahića, preti mu novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Skupština grada Prijedora juče je najoštrije osudila istupanje i govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mahića.

“Skupština grada poziva sve verske službenike da javnim istupanjem i vršenjem verskih obreda ne narušavaju mir i suživot verskih osećanja drugih naroda. Skupština je opredeljena za suživot na principu međunacionalne i međuverske tolerancije i uvažavanja radi zajedničkog napretka”, navodi se u zaključku koji je usvojila gradska Skupština na trećoj posebnoj sednici.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović ocenio je sramotnom odluku Skupštine Grada Prijedora.

“Sramotno je to. Opština u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana deca. Bošnjaci su evropski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro”, izjavio je reisul-ulema Kavazović za Agenciju MINA.

Tagovi