in

Imam iz Kozarca koji je Svetom Savi pripisivao fašizam biće procesuiran

Imam iz Kozarca koji je Svetom Savi pripisivao fašizam biće procesuiran

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da će imam Islamske zajednice u BiH iz Kozarca Amir Mahić biti procesuiran zbog širenja međunacionalne netrpeljivosti i uznemiravanja građana.

„Imam ili bilo ko drugi ko je počinio ovakvo kivično delo biće procesuiran“, rekao je Karan novinarima u Banjaluci posle proširene sednice Kolegijuma MUP RS.Prema njegovim rečima, i IZ u BiH, kao i bošnjački političari moraju da oštro osude istupe imama Amira Mahića iz Kozarca i teologa Muharema Štulanovića iz Bihaća, zbog širenja nacionalne netrpeljivosti i uznemiravanja građana u RS i BiH.

Imam Mahić je tokom verske službe 27. januara Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo, dok je Štulanović ranije izjavio da je RS „genocidna tvorevina“.

Karan je istakao da se na ovaj način svesno stvara „klima nepoverenja među građanima i narodima, kao i ukupno loša bezbednosna situacija“.

On smatra da su ovi slučajevi najveću štetu naneli građanima bošnjačke nacionalnosti koji, ne žive samo u Kozarcu, već u prijedorskoj regiji.

Ministar unutrašnjih poslova RS je naveo da je stanje bezbednosti u RS dobro, navodeći da je policija RS izvela 18 uspešnih akcija protiv teškog i organizovanog kriminala, posebno posle otvaranja „Skaj“ i „Anom“ aplikacija.

Tagovi