in

Imam govorom u Kozarcu u BiH povredio sve Srbe

Imam govorom u Kozarcu u BiH povredio sve Srbe

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Imam Medžlisa Islamske zajednice Amir Mahić u Kozarcu govorom mržnje o Svetom Savi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povredio sve Srbe, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

„To je govor mržnje i ne doprinosi toleranciji. Islamska zajednica nema nikakvih problema u Republici Srpskoj, a u Kozarcu su izgradili sve što su hteli“, kazao je Dodik.

Naglasio je da je govor imama Amira Mahića bio potpuno nepotreban i da to sve govori o njemu.

Tokom verske službe u naselju Kozarcu glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Amir Mahić Svetom Savi je pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo.

Mahić je tokom službe na Savindan istakao da je Sveti Sava bio „veoma kontraverzna ličnost“, da je to „jedan od činovnika SPC“ i da je „laž da je bio prosvetitelj“.

„Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovjek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je Srpska pravoslavna sekta“, rekao je Mahić.

Prema Mahićevim rečima, „začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava“, a dve osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje su nacionalizam i fašizam.

Tagovi