in

Ima neke nade da bi Periš mogao biti pronađen živ

Rukovodilac Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je da su u Beogradu i Srbiji “pomalo razočarani odnosom” srpske i hrvatske policije zato što niko ne obaveštava javnost o potrazi za nestalim Matejem Perišom i zaključio da ima “neke nade” da bi Periš mogao biti pronađen živ, objavila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Jurić je za Dnevnik HRT ocenio da se između srpske i hrvatske policija odvija „jedna uobičajena saradnja“.

„Za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika je važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja“, rekao je Jurić.

On je dodao kako su u Beogradu i Srbiji “pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer niko ne obaveštava javnost”.

“Sve je pod nekim zavetom ćutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih spekulacija i teorija zavere, što uopštee nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu”, ocenio je Jurić.

Hvatska televizija navodi da je Jurić izjavu dao kod ograde pored Save, na mestu gde je Periš posljednji put viđen 31. decembra, 750 metara udaljenom od kluba “Gotik”.

Televizija podseća da se iz istrage zna da je Periš koristio Gugl mapu za automobil i da je signal njegovog mobilnog telefona uočen nekoliko kilometara dalje, kod Velikog ratnog ostrva, nakon dva i po sata.

“Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobilnog telefona može doći do određenih dokaza”, rekao je Jurić navodeći da je taj je način potrage bio ključan u pronalasku ubice njegove ćerke Tijane.

“Upravo zbog toga što je bazna stanica uhvatila signal dva i po sata kasnije – imamo neku nadu da bi Periš mogao da bude pronađen živ”, zaključio je Jurić.