in

Hočevaru obijen auto, ukradeno liturgijsko odelo i predmeti za bogosluženje

Beogradska nadbiskupija pozvala je kradljivca koji je provalio u automobil nadbiskupa Stanislava Hočevara da vrati ukradeni kofer u kome je bilo njegovo liturgijsko odelo i predmeti za bogosluženje.

„Ukradene stvari nemaju nikakvu materijalnu vrednost za počinioca, ali imaju veliku liturgijsku vrednost“, rečeno je agenciji Hina u Nadbiskupiji.

Krađa se dogodila 4. februara, dok je beogradski nadbiskup Hočevar u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu služio misu – molitvu za pronalazak Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu uoči Nove godine.

„Nismo od tog bizarnog čina hteli da pravimo slučaj, niti o tome da obaveštavamo medije. Mislimo da se radi samo o provali i krađi, da počinitelj nije ni znao šta će naći u koferu, u kojem je bilo i ličnihh stvari nadbiskupa Hočevara“, naveli su predstavnici Nadbiskupije.

Vest objavljenu na portalu Nadbiskupije prenela je katolička agencija IKA, pa je tako dospela u medije, navodi Hina.

Krađa je policiji prijavljena iste večeri, obavljen je uviđaj i pokrenuta istraga.

Beogradska nadbiskupija Rimokatoličke crkve je na svom portalu pozvala počinitelja da vrati otuđene stvari za koje, kako navode, “veruju da nikome drugome neće biti od koristi”, a eventualne pronalazače moli da se jave “u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku stanicu”.

Tagovi