in

Hapšenje u Nišu zbog protivpravnog useljenja i pranja novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su S. S. (52) odgovorno lice „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, „SDS Inex-prom“, „Centaur SM“, „Geo Centaur“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

„Sumnja se da je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD ‘Elektrostopanstvo Skopje – RO Elektromontaža Ohrid’- predstavništvo u Beogradu i kupca PD ‘President Trading and Consulting, Inc Wilmington’ za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan. Kao odgovorno lice ‘President Trading and Consulting, Inc Wilmington’ sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine“, stoji u saopštenju policije.

Kako se navodi, osumnjičeni je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća „Beobagat“ iz Beograda i „SDS Inex-prom“ iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu, što nije odgovaralo istini i izdavao ga preko privrednog društva „Institut za geodeziju i građevinarstvo”, privrednom društvu „Smitran Trade“.

„Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara“, saopštava policija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Tagovi