in

Gradonačelnici morali da rade u svojim kancelarijama, nisu imali izbor

Gradonačelnici morali da rade u svojim kancelarijama, nisu imali izbor

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom možda ne deli mišljenje na koji način treba ostvariti političke ciljeve, ali je istakao da su im oni zajednički.

Kurti je zahvalio zemljama Kvinte na podršci za održavanje lokalnih izbora na severu i na priznavanju njihovih rezultata, a naveo je da je u stalnoj komunikaciji sa ambasadorima tih pet zemalja, prenosi Kosovo onlajn.

On je u intervjuu za Geopost, između ostalog, naveo da su novoizabrani gradonačelnici morali da počnu sa radom u „svojim“ kancelarijama, jer „nisu imali drugi izbor“, i zahvalio SAD i EU na podršci.

Da su oni počeli da rade u privatnim kućama, to bi bilo pravljenje nelegalnih paralelnih struktra, tako da smo bili u teškoj situaciji u kojoj nismo imali idealno rešenje, ali mislim da smo dobro prošli i veoma smo zahvalni za svu pomoć i podršku koju su nam dali i pružaju je i dalje, rekao je Kurti.

Nekada može postojati neka razlika u pristupu, ponekad možda postoji razlika u taktičkim elementima, recimo u operaciji koju sprovodimo, ali u smislu vrednosti, ciljeva, interesa, uverenja i vizija, nemamo apsolutno nikakve razlike sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, naglasio je Kurti.

Tagovi