in

Gradonačelnica Sarajeva osudila napad na roditelje: Dižemo glas protiv nasilja

Gradonačelnica Sarajeva osudila napad na roditelje: Dižemo glas protiv nasilja

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, osudila je napad na roditelje dečaka koji su se nalazili na fudbalskom turniru u Sarajevu.

U objavi na Fejsbuku, napisala je da se upravo nalazi sa gostima koji su napadnuti.

„Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti“, napisala je Karić.

Podsetimo, na dečijem fudbalskom turniru u Sarajevu dogodio se napad na roditelje dece iz Srbije.

Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole fudbala “El maestro”, ispričao je da je u hotel upalo 10-15 momaka sa fantomkama.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da očekuje od policije da što pre privede osobe koje su u sarajevskom naselju Ilidža napale Beograđane.

„U kontaktu sam sa ministrom MUP-a Kantona Sarajevo Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem povodom napada na posetioce dečijeg fudbalskog turnira na Ilidži. Očekujem skoro privodjenje napadača na goste iz Beograda“, rekao je Forto.

On je dodao da je „Sarajevo otvoren grad i da će tako i ostati“.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Sarajevu.

„Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečjim sportskim manifestacijama“, objavio je Dodik na Tviteru.

On je pozvao nadležne da što pre pronađu počinioce i najoštrije ih kazne. „Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne sme i neće biti tolerisan“, kazao je Dodik.

Tagovi