in

“Građani Srbije su uz inspektore Milenkovića i Mitića koji su otkrili Jovanjicu”

“Građani Srbije su uz inspektore Milenkovića i Mitića koji su otkrili Jovanjicu”

Novinar Smiljan Banjac izjavio je pred okupljenim građanima na 10. protestu ispred Narodne skupštine da su građani Srbije uz inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili plantažu marihuane u Jovanjici.

On je ocenio da protest, koji se u Beogradu održava u Beogradu predugo traje, kao i da razume sve one koji su razočarani i koji se pitaju da li će se nešto promeniti.

„Tragedije se nastavljaju svakog dana. Prethodnih dana nas je pogodilo više tužnih vesti. Pogodila nas je vest o još jednom femicidu, o još jednom ubijenom detetu, o mladiću napadnutim nožem. Sve nas je pogodila i tužna vest da je preminuo Đorđe Mihailović, čovek koji je ceo svoj život posvetio čuvanju Srpskog vojnog groblja u Solunu“, rekao je Banjac.

Govoreći o nastavku protesta, Banjac je ocenio da je rešenje u hrabrosti i odlučnosti građana.

„Ono što nas vraća na ulice je povod zbog kog smo se i prvog puta okupili pre dva meseca. Tada smo delili tugu, bol i suze i pitali se šta možemo da uradimo da sprečimo buduće tragedije. Danas znamo da je rešenje u istrajnosti hrabrosti i odlučnosti da čvrsto stanemo uz one koji su spremni da urade ispravnu stvar. Zato poručujemo da su građani Srbije uz inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili Jovanjicu“, naglasio je Banjac.

protest srbija protiv nasilja ispred policijske uprave

Prema njegovim rečima, „poražavajuće je što građani moraju da stanu u odbranu policajaca od sopstvene vlasti“.

„Ali, kada je već tako, onda je to dužnost svih građana Srbije. Oni, kao i policajka iz Valjeva Katarina Petrović, radili su u javnom intersu kako bi zaštitili građane. Samo sa takvim ljduima se možemo nadati Srbiji bez nasilja“, napomenuo je Banjac.

Pozvao je građane da se u utorak 9. jula okupe ispred Specijalnog suda, kako bi se pružila podrška inspektoru Dušanu Mitiću, koji nastavlja svoje svedočenje o Jovanjici.

Opširnije o današnjem protestu možete pročitati u Blogu.