in

Gore ne može biti, verujem u pobedu

Ekološkim aktivistima koji već peti dan borave u šatorima ispred zgrade Predsedništva, gde traže donošenje Zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, u ponedeljak uveče se pridružila glumica Vesna Čipčić, koja im je čitala poeziju Miroslava Antića.

Oko 19 časova počelo je „veče poezije“ u kampu u Pionirskom parku, javlja „Nova.rs“.

Vesna Čipčić odlučila je da i ovog puta podrži demonstrante, kojoj ovo nije prvi put da se bavi aktivizmom.

“Nije ovo moj početak aktivizma kada je u pitanju ekologija. Davno, još pre skoro 30 godina sam osnovala ekološko društvo ‘Divčibare’. Nažalost, nisam imala nikakvog odjeka u to vreme, kao što ni sada nemamo nikakvog odjeka od svih službi u Valjevu, tako da je to bilo kratkog daha. Uspela sam samo da Divčibare uvedem u prvi red zaštite, što nije malo”, rekla je Vesna Čipčić za Nova. rs.

Glumica je dodala da se angažovala oko Bare Reva, zatim je išla u Nedeljice.

“Prirodno je i normalno da postoji želja i volja da ova zemlja bude čista, da ostanu reke onakve kakve su, da nam niko ne uništi parče zemlje, pa mi je nekako prirodno i normalno došlo kao domaći zadatak da se brinem i da dam koliko mogu do sebe da nam svima bude bolje”, naglasila je ona.

“Mislim da nam gore ne može biti, ovo je velika borba ali ja verujem da ćemo izdržati i da ćemo pobediti”, poručila je Vesna Čipčić.

Sa meštanima Gornjih Nedeljica, doline Jadra, Loznice i drugih krajeva Srbije koji noći i dane provode u šatorima ispred Predsedništva, i večeras su Savo Manojlović iz “Kreni -promeni”, glumica Jelena Stupljanin, Zoran Kokanović potpredsednik Udruženja “Ne damo Jadar”, Ljiljana Bralović iz Udruženja Suvoborska greda. Njima se pridružila i novinarka Rada Đurić sa ekipom emisije “Da sam ja neko”, a kao i princ Filip i princeza Danica Karađorđević.