in

Glupo i licemerno pretiti Srbiji sankcijama zbog Rusije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je “glupo koliko i licemerno” pretiti Srbiji sankcijama ako ne uvede sankcije Rusiji.

On je tako odgovorio na izjavu ministra spoljnih poslova Litvanije Gabrieliusa Landsbergisa, koji je kazao da bi Evropska unija mogla uvesti sankcije zemljama koje pomažu Rusiji.

„Glupo, jer litvanski ministar zaboravlja da Srbi ne napadaju prijatelje i ne vole ucene, a licemerno, jer nije ni Evropska unija uvela sankcije na ruski gas i naftu“, rekao je Vulin.

Landsbergis je u ponedeljak odgovarao na pitanje novinara kako će EU obezbediti da se sankcije Rusiji ne zaobilaze preko Srbije i Turske.

On je kazao da “mora da postoji vrlo jasna poruka svakoj trećoj zemlji koja pomaže Rusiji da zaobiđe sankcije”, javlja Radio Slobodna Evropa.

Na to Vulin kaže da “ako su litvanske pretnje jezik Evropske unije, onda je naše pridruživanje Evropskoj uniji još dalje nego što sam mislio da jeste”.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić “o sebi odlučuje sama i ne zaboravlja da svojim ponašanjem vrati svako joj učinjeno dobro”.

“Litvanski ministar spoljnih poslova bi Srbiju da uzme za taoca i da nas natera da tuđe ratove uzmemo kao svoje, a da ga našim učešćem u sankcijama u koje ne verujemo, učinimo onim što nije, velikim i hrabrim. Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu”, rekao je Vulin.

Dešavanja u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Tagovi