in

Formira se partija u kripti hrama, sveštenici zovu ljude

Pobeda na izborima u avgustu 2020. godine jeste izvojevana na talasu litija, ali litije nisu organizovane samo zbog Zakona o slobodi veroispovesti, nego i ventil građanima koji su osećali nepravdu koja se godinama gomilala, kazala je crnogorska poslanica Branka Bošnjak tokom današnje rasprave na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

“Mislite da ne znamo da se partija formira u kripti hrama u Podgorici, da pojedini sveštenici zovu pojedine naše članove da im se priključe i da formiraju partiju. Sve se zna”, istakla je Bošnjak, koja je članica Demokratskog fronta.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić je od Bošnjak tražio da saopšti ime i prezime osobe iz crkvene strukture koja se meša u politiku, navodeći da, ako to ne kaže, unosi nemir u narod i u crkvu.

“Nemojte crkvu da branite od mene, jer sam veći vernik nego vi”, odgovorila je Bošnjak, a prenose “Vijesti”.

Kazala je da je veći prijatelj bila i sa preminulim mitropolitom Amfilohijem i sadašnjim Joanikijem.

“Nemojte njih da branite od mene. A Gojko Perović, sa njim stvarno nisam. On se previše mijenja i evo vam ga, izvolite, možete ga slobodno prigrliti i on vam je zaslužan za sve što se dešava”.

Milačić je tražio da se ne govori o Peroviću rečima “evo vam ga”, navodeći da je srećan što je Perović “ovakav kakav jeste”.

“On je i otac ove pobede, jedan od najvećih”.

Tagovi