in

Fejsbuk i Instagram uvode mesečnu pretplatu za potvrdu profila

Fejsbuk i Instagram uvode mesečnu pretplatu za potvrdu profila

Mark Cukerberg, vlasnik kompanije Meta, u čijem su vlasništvu giganti Facebook, Instagram i WhatsApp, objavio je u nedelju da uvodi uslugu Meta Verified, mesečnu pretplatu radi potvrde profila na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Meta Verified biće sličan sistemu koji je Ilon Mask uveo za Tviter, a funkcionisaće tako da ćete pomoću ličnih dokumenata potvrditi svoj identitet, dobiti plavu značku pored vašeg imena na profilu i tako biti dodatno zaštićeni od krađe identiteta.

Usluga je namenena korisnicama starijima od 18 godina. Takođe, dobićete direktan pristup korisničkoj podršci.

Meta Verified će od ove sedmice biti dostupan u Australiji i Novom Zelandu, a uskoro i u drugim zemljama. Usluga će koštati 11.99 dolara mesečno na webu ili 14.99 dolara mesečno ako je kupujete putem Appleovog sistema IOS ili konkurentnog Androida.

Razlika u ceni krije se u činjenici da Apple i Google uzimaju veliki postotak za svaku transakciju putem aplikacija na App Storeu i Google Playu.

“Ova nova usluga služi za povećanje autentičnosti i sigurnosti u svim našim uslugama,” objasnio je Mark Cukerberg dok Meta prolazi kroz finansijsku krizu.

Izvor: Klubikon

Razgovor novinara i veštačke inteligencije posle kojeg je planeta pretrnula od šoka