in

Fašisti opet napali kultni novosadski lokal, dve osobe povređene

Fašisti opet napali kultni novosadski lokal, dve osobe povređene

Novi napad neo-fašista dogodio se sinoć (15.1) u lokalu „Crni ovan“ u centru Novog Sada, pri čemu su dve osobe povređene.

Povređeni su vlasnik “Crnog ovna” Bojan Šovljanski i još jedan gost, koji je zadobio posekotinu. U trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima i jedna trudna žena.

Šovljanski je zadobio modrice po telu, dok je jedan od gostiju, osim što je pretučen palicom, zadobio i povrede ruke, piše N1.

Uhapšen je jedan dvadesetjednogodišnjak, dok se za ostalim napadačima traga. O svemu je obavešteno tužilaštvo.

„Gde su vam srpske zastave?“

Vlasnik lokala rekao je da su se oko 21.30 pojavila tri muškarca naoružana bokserima, palicama i mačetom, u dvadesetim godinama, koja su nosila nacistička obeležja: zastave Konfederacije, kukaste krstove i oznake “Zentrope” – fašističke organizacije sledebenika Hitlerove ideologije.

Tri puta su postavili pitanje “gde su vam srpske zastave”, na šta im je odgovoreno da “ne razumeju pitanje” i da će pozvati policiju, nakon čega su napadači počeli su da lupaju stakla na vratima i izlogu kluba, pokušavajući da uđu u unutra.

“Crni ovan” nije prvi put na meti napada vandala, a Šovljanski kaže da je to najozbiljniji incident do sada.

– Sve se dogodilo u trenutku kada sam iz lokala ispraćao drugara i drugaricu, koja je u šestom mesecu trudnoće. Pojavila su se tri mladića, obučena u crno, bili su maskirani. Upitali su gde je zastava, a kada im je odgovoreno da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju i da pokušavaju da uđu u lokal, jedan od njih je i ušao, ali smo uspeli da ga isteramo, objasnio je.

– Imali su boksere, palicu i nešto nalik mačeti. Razbili su izlog i vrata, a pobegli su kada su shvatili da ne mogu da uđu. Najgore od svega mi je što je svemu ovome prisustvovala trudna drugarica. Nadam se samo da će sve biti u redu, ovo je najgori napad do sada, rekao je Šovljanski.

Foto: N1

To nije prvi put da je lokal na meti napada članova „Zentrope“ – početkom oktobra 2022, lokal je obijen, opljačkan i izlepljen obeležjima te organizaciie, koja okuplja sledbenike ideologije Adolfa Hitlera.

To je četvrti napad na kultno novosadsko mesto u poslednjih nekoliko meseci. Svi incidenti su prijavljeni policiji, ali su ostali bez sudskog epiloga.

„Crni Ovan“ je jedan od poslednjih deklarisanih antifašističkih lokala u Novom Sadu, gde se održavaju alternativni sajmovi i diskusije, benefiti, aktivistički seminari, a poznato je i kao mesto gde se prikuplja novac za napuštene životinje.

Izvor: N1

Ne smeta Limancima hrvatska zastava, već fašisti koji mašu srpskom, prljaju je i skrnave