in

Ekonomske mere za smanjenje tenzije?

Ekonomske mere za smanjenje tenzije?

Najavljena su nova povećanja penzija i plata u javnom sektoru. Deo javnosti dočekao je ovu vest sa odobravanjem, dok se drugi pitaju zašto baš sada i kakve to veze ima sa nekim drugim merama koje su se više očekivale u ovakvom trenutku? Možemo li razdvojiti priču o izborima od najavljenih povećanja? Na osnovu čega su odabrane baš te i takve ekonomske mere i da li Srbija ima resurse na osnovu kojih su projektovane više plate i penzije? O tome u Temi jutra razgovaramo sa ekonomskim novinarom Milošem Obradovićem i članom Fiskalnog saveta Nikolom Altiparmakovim.

Naslovne strane iz dnevne štampe komentariše glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović.

Deo stanara novobeogradskih blokova ukazuje na, kako tvrde, nedozvoljenu i zabranjenu adaptaciju atomskog skloništa u ulici Agostina Neta. Navode da odobrenje za izvođenje tih radova početkom 2022. godine nije smelo da izda JP Skloništa, jer to zabranjuje Plan detaljne regulacije bloka 70. NDMBGD je 2017. upozoravao na plan za nadziđivanje skloništa u blokovima 8A,33,63 i 64 – šta se sa tim desilo?

Spoj Bernhardovog Gubitnika i Puškinove tragedije o Mocartu i Salijeriju, na sceni JDP priča priču o teroru uspeha i lakoći neuspeha. Naš gost biće glumac Joakim Tasić.

Najavljujemo i humanitarni koncert amaterskog hora koji čine predstavnici diplomatskog kora, međunarodne zajednice i ljubitelja pevanja.

Tagovi