in

Dveri zahtevaju da Rusija i Kina zatraže sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Dveri zahtevaju da Rusija i Kina zatraže sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Pokret Dveri zatražio je od Rusije i Kine da kao stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i “jedini preostali” garanti za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 zatraže hitnu sednicu na temu Kosova.

Pokrajinski odbor Dveri na KiM zatražio je od Rusije i Kine i da se aktivno uključe u sva dešavanja na Kosovu, koja su, kako su ocenili, „izmakla kontroli onih koju su za primenu Rezolucije 1244 bili zaduženi“.

„Ujedno, šaljemo poruku svim Srbima na Kosovu i Metohiji da se politički samoorganizuju i izaberu svoje autentične predstavnike iz narodnih redova i time štetočinsku tzv. Srpsku listu izoluju iz daljih političkih i društvenih dešavanja“, navodi se u saopštenju tog odbora.

Pozvali su Srbe da ne pristaju ni na kakvu Zajednicu srpskih opština u okvirima prištinskih institucija, kao i da sve buduće lokalne i svake druge izbore bojkotuju.

Ocenili su da su za aktuelnu krizu na Kosovu i Metohiju krivi „koalicioni partneri predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti“, kao i Srpska lista, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i vlast u Beogradu u celini.

„Srbi sa Kosova i Metohije više nemaju poverenja ni u Aleksandra Vučića, ni u tzv. Srpsku listu, ni u Kancelariju za KiM, pa samim tim ni u Vladu Republike Srbije, čija politika vodi iseljavanju Srba sa KiM, što je već počelo. Međutim, mi smo svoji na svome i želimo tu i da ostanemo po svaku cenu“, dodaje se u saopštenju pokrajinskog odbora Dveri.

Tagovi