in

Dva učenika iz Severne Makedonije povređena u zemljotresu u Turskoj

Dva učenika iz Severne Makedonije povređena u zemljotresu u Turskoj

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije saopštilo je da su u jutrošnjem zemljotresu u Tuskoj povređena dva makedonska učenika, koja u toj zemlji borave preko programa EU “Erazmus plus”.

U saopštenju se navodi da su diplomatski predstavnici Severne Makedonije u kontaktu s devet makedonskih državljana koji su u regionu pogođenim zemljotresom: osam učenika i njihov mentor/nastavnik.

„Od posledica zemljotresa dvoje učenika je zadobilo fizičke povrede: jedan učenik ima teže povrede – prelom koji trenutno sanira medicinsko osoblje, dok je drugi učenik lakše povređen. Niko od učenika, kao ni mentor, nisu u životnoj opasnosti“, preczira Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Ministarstvo je navelo da preko Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu pomno prati situaciju na jugoistoku Turske posle jakog zemljotresa rano jutros i da za sada nema informacija o drugim makedonskim građanima koji su ugroženi ili kojima je potrebna pomoć.

Prema uputstvima Ministarstva spoljnih poslova, jedan diplomata iz Ambasade u Ankari je već poslat u region da pomogne u evakuaciji makedonskih učenika iz grada Kahraman Maraš, i da pribavi informacije i ostane u najugroženijim područjima radi eventualnih dodatnih intervencija.

Tagovi