in

Dva muškarca proglašena krivima zbog premlaćivanja “Deda Mraza”

Dva muškarca proglašena krivima zbog premlaćivanja “Deda Mraza”

Zbog teških povreda koje su na Badnji dan u Slavonskom Brodu naneli 22-godišnjem mladiću u kostimu Deda Mraza, dvojica optuženika su na sudu nepravosnažno proglašena krivima – prvi je dobio dve godine zatvora uslovno uz šest meseci bezuslovno, a drugi osam uslovno.

Na slavonskobrodskom Opštinskom sudu prvooptuženi Matej Marković (25) osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora, pri čemu neuslovni deo, odnosno kazna koju mora odslužiti, iznosi šest meseci u slučaju da ne počini isto krivično delo.

Drugooptuženi Đuro Baričić osuđen je na osam meseci uslovno.

Kažnjeni su jer su prošle godine 24. decembra, udarcima nogom u glavu, u tuči u centu Slavonskog Broda teško ozledili Kristijana Ereiza (22) odevenog u kostim Deda Mraza.

Tučnjavu su snimile obližnje kamere i iz njih je vidljivo da su osuđenici fizički nasrnuli na Ereiza, pri čemu ga je Marković dva puta udario nogom u glavu dok je ležao na tlu.

„Drugi udarac bio je tako snažan da je zadobio otok glave, perforaciju leve bubne opne i potres mozga“, rekla je sutkinja Silvija Sajfert obrazlažući presudu. Drugooptuženi Baričić oborenog je Ereiza potom udario nogom u grudni koš.

Tagovi