in

Đukanovićev politički brodolom, ostavio savetnika s lisicama na rukama

Predsednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, ocenio je da je predsednik države i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović danas na Cetinju doživeo “politički brodolom”.

„Današnji poraz Đukanovića na Cetinju sa koga je otišao politički podvijenog repa ostavivši svoje ‘komite’ na cedilu, a svog savetnika Veselina Veljovića sa lisicama na rukama, indikator je definitivnog kraja ovog prevaziđenog političara (balkanskog despota), kojem je i međunarodna zajednica okrenula leđa, uz poruku da pojedinci moraju odgovarati“, saopštio je Milačić, a prenose „Vijesti“.

Smatra da Đukanović ni nakon godinu od gubitka vlasti nije shvatio da je „njegova politika podela i razbratništva“ prošlost. „Pa svima belodano dokazuje da nema dovoljno ni državničkog ni ličnog dostojanstva da se makar kao čovek povuče sa političke scene bez huškanja svojih sunarodnika na svoju braću, prijatelje i kumove. Srećom, narod Crne Gore ga je odavno pročitao, ali i sami Cetinjani, kojih je pored Đukanovićevog političko-kriminalnog pritiska danas na Cetinju najmanje bilo“, navodi lider Prave.

Kazao je da je Đukanoviću i njegovim „sve malobrojnijim pristalicama“ danas na Cetinju očitana politička lekcija da se niko ne može i neće igrati sa državom, legalno i legitimno izabranom vlašću, kao i sa elementarnim ljudskim pravima kakvo je i pravo slobode veroispovesti.

„Prava Crna Gora daje punu podršku nadležnim državnim organima za beskompromisnu i odlučnu zaštitu ustavnog poretka, kao i mira i stabilnosti naših građana, pozdravljajući odlučno delovanje policijskih snaga, naročito PJP i SAJ koje su demonstrirale punu profesionalnost i potpuno odgovorile od strane lično premijera Zdravka Krivokapića datom zadatku“, zaključio je Milačić.

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikije ustoličen je jutros u Cetinjskom manastiru nakon što je helikopterom zajedno sa patrijahom SPC Porfirijem došao u Cetinjski manastir.

Situacija na Cetinju je trenutno mirna.

Policija je prethodno probila nekoliko blokada građana, bacila suzavac i razbila grupe građana na više lokacija u gradu.