in

DS: Ko je krio da je bazen na Spensu 16. januara bio zatrovan hlorom

Gradski odbor Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu pozvao je danas pokrajinsku Sanitarnu inspekciju da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i obavezama izvrši kontrolu zatvorenog bazena u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“.

Prijava se odnosi na postupanje poslovodstva popularnog Spensa koje je 16. januara ove godine otvorilo bazen za rekreativce i plivače uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, o čemu su upravu blagovremeno obavestili zaposleni koji su tog dana dežurali u prvoj smeni.

Na taj način je poslovodstvo SPC „Vojvodina“ svesno ugrozilo zdravlje građana Novog Sada koji zbog propale rekonstrukcije nisu mogli da koriste taj sportski objekat pune dve godine.

Predsednik GrO DS prof. dr Veljko Кrstonošić izjavio je posle podnošenja prijave Sanitarnoj inspekciji da je ova prijava još jedan u nizu pokušaja da se zaštite građani Novog Sada i utvrdi istina o stanju na jednom od najvažnijih sportskih objekata u gradu.

– Zatvoreni bazen Spensa je ogledalo sadašnje gradske vlasti u Novom Sadu u kojem se vidi koliko je ta vlast korumpirana, nesposobna i neodgovorna. Zbog propale rekonstrukcije, bazen nije radio dve godine, a sada se na silu otvara zbog predstojećih izbora i pri tom bezobzirno ugrožava zdravlje građana.

Кoliko je opasna i po zdravlje ljudi štetna povećana koncentracija hlora u vodi bazena, objasniće vam svaki moj student na Medicinskom fakultetu. Takav odnos prema građanima Novog Sada se ne može tolerisati i Demokratske stranka će istrajati u svojim nastojanjima da se utvrdi puna istina o upravljanju zatvorenim bazenom za čiju su obnovu ti isti građani praktično platili čak četiri puta.

Prvi put za propalu rekonstrukciju posle koje je bazen bio u još gorem stanju nego pre rekonstrukcije, drugi put za popravku navodno rekonstruisanog bazena, treći put za stavljanje pod krov otvorenog bazena na Sajmištu koji je trebalo da nadomesti zatvoreni bazen i sada, četvrti put – svojim zdravljem.

Za to će neko morati kad-tad da odgovara, kao što će odgovarati i za progon licenciranog spasioca Aleksandra Ćirića, koji je otpušten samo tri nedelje posle potpisivanja ugovora sa Spensom zato što nije politički podoban – poručio je Кrstonošić.

Ikodinović: Vučeviću, bazen SPENS ti ne radi 2 godine, a čestitaš vaterpolistima stida bez! Sram te bilo, profiteru