in

Drobnjak “preživeo” Vučićeve pošalice, a hoće li otkrivenih pola miliona CHF?

Drobnjak “preživeo” Vučićeve pošalice, a hoće li otkrivenih pola miliona CHF?

O devizama, ali na tajnim računima. Zoran Drobnjak, poznatiji kao v.d. direktor sa stažom od 11 godina, ima staž i u – švajcarskoj banci.

Redakcija KRIK otkrila je da je Zoran Drobnjak imao pola miliona švajcarskih franaka na tajnom računu u Švajcarskoj sredinom 2008. Zato se pravdao…

„Pa ja to nisam znao. Ja to nisam znao, ja to nisam znao, a to je bilo 2007. godine, ja sam tad radio u Preduzeću za puteve ‘Beograd’, a taj novac sa računa je posle vraćen 2009. godine. A to nije ni bio moj novac, to nije bio moj novac, meni je samo tad dato to ovlašćenje za taj račun, to nije ni bio moj novac. To je novac bio mog rođaka Radovana Marinkovića i to je on izjavio KRIK-u“, pravdao se Drobnjak.

Da je “tanko” Drobnjakovo opravdanje, smatra novinarka KRIK-a.

“Postoje neke procedure i nije tako lako da se otvaraju računi u švajcarskim bankama. Potrebno je da se dostavi neka dokumentacija i da se kaže i ko je vlasnik sredstava i odakle ta sredstva potiču. tako da ta opravdanja koja oni daju su potpuno neuverljiva nama građanima, a samo čekamo da vidimo da li će biti dovoljno uverljiva za tužioce”, kaže Bojana Pavlović iz KRIK-a.

Dok čekamo tužioce, čuli smo predsednika.

Novinar: Ako može gospodin Drobnjak da pojasni…

Vučić: Danas ja odgovaram, a Drobnjak ostaje, pa ako hoće to je njegova stvar… Naravno da će nadležni organi da ispitaju odakle mu novac, ali mi je interesantno… Drobnjak, koje si ti godine stavio to: 2006. ili 2007?

Drobnjak: 2007, nisam ja, rođak je.

Vučić: Ma nije bitno da li si ti ili rođak, nego ko je tad bio u vlasti?

Direktor Drobnjak preživeo je šest vlada, krivične prijave, prvostepenu presudu na godinu dana zatvora i zabranu obavljanja javne funkcije od tri godine, optužbe tužilaštva za krivično teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kada se na Koridoru 11 na deonici Ub-Lajkovac novembra 2017. dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dve osobe izgubile život. Manje važno, ali prvi čovek “Puteva” uspešno preživljava i pošalice, ali i kritike prvog čoveka države na svoj račun:

“Pa ne znaš Drobnjak! Kaži da ne znaš. Sad ćeš da daješ situacioni plan. Svaka vam čast, Vi da radite u Vladi… Ma ne pita te to, pita te posle Ovčar Banje… Nemoj te trikove tri puta.. a ne znaš ta sela posle Ovčar Banje. Dobro Drobnjak, hvala”

“Pa šta pričaš bre Drobnjak, 90 kilometara, nema više od 90 kilometara (…) 500 miliona, pa 90 puta 5 je 450, nije 500, kako si ga odmah na 500 dodao”

“Šta god ga pitaš uvek mu počinje sa ‘Ooo’ odgovor”

“On voli da popije koju čašicu više, ali dobro radi… Da ne mislite vi da je Drobnjak bio pijan. Drobnjak može da popije i 20, a da ne bude pijan, on je domaćin iz Čačka, on zna da popije”

Drobnjak je bio u obavezi da Agenciji za sprečavanje korupcije, kao javni funkcioner, prijavi račune i novac u Švajcarskoj. Nije to uradio. Pitali smo Agenciju da li će i kada zbog toga pokrenuti postupak protiv njega. Agencija nam nije odgovorila, a sve se čini da će Drobnjak “preživeti” i otkrivene milione.