in

Doprineli smo dodatnoj stabilnosti Evrope

Doprineli smo dodatnoj stabilnosti Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan što su današnjim trilateranim sastankom o migracijama – Srbija, Mađarska i Austrija, u Beču, “doprinele nekoj vrsti dodatne stabilnosti Evrope”.

„Verujem da ćemo ovo pitanje uspeti da držimo pod kontrolom i u najboljem interesu naših zemalja u cele Evrope“, rekao je Vučić, tokom zajedničkog obraćanja sa kancelarom Austrije Кarlom Nehamerom i premiijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Kako je naveo, „spemni smo da radimo dalje, posebno pema granici sa Sevrenoj Makedonijom, razgovarali smo o konkretnoj akciji i važno je da se danas potpisuje takozvani trilateralni memorandum između naše tri zemlje“.

On je naveo da je govorio o važnim regionalnim temama, napominjući da je od sagovornika „mnogo toga naučio o odnosima u svetu i kako oni vide budućnost Evrope i sveta“.

„Verujem da ćemo svi zajedno naći način da promenimo trendove, a ti trendovi govore da se stvarni ekonomski rast seli van Evrope a naš posao je da sačuvamo evropski napredak“, naveo je Vučić.

Na pitanje da li je bilo reči o situaciji na Kosovu, Vučić je odgovorio da je „rekao šta su stavovi Srbije, šta misli i čemu se nada“.

Kad je reč o gasu, rekao je vučić, Srbija je uz podršku Mađarske „uspela da veliki deo svojih problema reši“ i smatra da ne bi trebalo da ima probleme tokom zima.

Tagovi