in

Dobro veče “hijene i lešinari”, poseban pozdrav režimskim medijima

Dobro veče “hijene i lešinari”, poseban pozdrav režimskim medijima

Voditelj i komičar Zoran Kesić pozdravio je okupljene na protestu “Srbija protiv nasilja” poželevši dobro veče “poštovanim hijenama i lešinarima”, “izazivačima haosa” i “maltretiračima ljudi”, a poseban pozdrav svima koji “ne dopuštaju da prođu kola hitne pomoći”.

„Naravno, svi ovi epiteti kojima sam vas pozdravio su već deplasirani, jer desio se kopernikanski obrt – kada su videli koliko vas ima, režimski mediji počeli su da vas nazivaju ‘veliki broj građana na ulici koje moramo poštovati’“, poručio je Kesić.

Kazao je da je učestvovao u protestima 1996. i da su tada verovali „da možemo da promenimo svet“.

„A onda sam se pretvorio u nekog džangrizavog starca koji kuka za nekim Beogradom koji više ne postoji, koji pati za nekom energijom koja je proćerdana, a pre mesec dana se iz onog neopisivog bola koji nikad neće proći dogodila saosećajnost, epmatija, onda je to prešlo u bes, a onda se iz besa stvorila fizička potreba da se promeni nešto odmah i sad“, rekao je Kesić.

On je rekao da Srbiju „moramo da menjamo sa istim ljudima koji su naterani da dolaze ovde u autobusima“.

„I to su naši ljudi i sa njima moramo da menjamo zemlju“, rekao je Kesić.

Uputio je „poseban pozdrav“ za poslanike koji pominju „građanski rat“ i targetiraju Novu S, N1 i Danas, kao i „režimskim medijima“, koji će, kako je kazao, „koliko sutra reći – samo smo radili svoj posao“.

„Pa niste, vi ste se odrekli svoje profesije“, rekao je.