in

Direktor Spensa demantuje da postoje problemi u funkcionisanju bazena

Direktor novosadskog Spensa Dragan Milić izjavio je da ne postoji nikakav problem u funkcionisanju bazena novosadskog Spensa i da koncentracija hlora nije viša od propisane.

Milić je povodom saopštenja Demokratske stranke da su bazeni za rekreativce i plivače otvoreni sredinom januara uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, rekao da tehnička služba dnevno kontroliše sve zakonom neophodne i zakonom propisane parametre.

– Bazen ima najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora u vodi, gde se u svakom trenutku može da vidi količina hlora i temperature vode u bazenu. Danas oni pokazuju da je količina hlora u oba bazena 0,57m/l što je u graničnim vrednostima – dodao je on.

Milić je rekao da se ispravnost vode proverava uz nadzor stručnjaka iz firme koja je ugradila najsavremeniji sistem za pripremu, kontrolu i zagrevanje bazenske vode, i dodao da se „plasiranjem neistina“ unosi nemir kod posetilaca i korisnika bazena, a preduzeću nanosi ogromna šteta i da svi koji to rade moraju svesni svoje odgovornosti.

Izvor: Beta

DS: Ko je krio da je bazen na Spensu 16. januara bio zatrovan hlorom