in

Direktor BIA Bratislav Gašić obećao izmeštanje javnog toaleta

Direktor BIA Bratislav Gašić obećao izmeštanje javnog toaleta

Direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da sve svoje slobodno vreme koristi za unapređenje infrastrukture Kruševca. 

Gašić je gostujući u emisiji „Razgovor s povodom“ Radio-televizije Kruševac (RTK) govorio o komunalnim projektima i rekao da će se boriti svim silama da svom gradu donese što više investicija.

Naveo je da Kruševac u ovom trenutku ima 147 gradilišta.

Direktor BIA je najavio izgradnju deponije smeća u ovoj godini i zaobilaznicu oko Kruševca do kafane “Kod Gedža”.

“Mesna zajednica mora da bude pokretač infrastrukturnih projekata”, objasnio je Gašić, detaljno i poimenice najavivši rekonstrukciju više gradskih i seoskih ulica i kanalizacione mreže u 2022. godini.

Direktor BIA je rekao da mu smeta javni toalet na Bagdali koji je postavila Direkcija za urbanizam i da su građani već tražili od njega da se taj objekat izmesti, “što će uskoro biti i učinjeno”.

Dodao je i da Kruševcu nedostaje savremeni bioskop.

“Neću dozvoliti da oni koji sve svoje vreme provode na tviteru ili koji se od svojih roditelja grebu za cigarete i plazma keks, dođu na vlast u Kruševcu”, kazao je direktor BIA izražavajući nezadovoljstvo što ga pojedini Kruševljani nazivaju, kako je rekao, freskopiscem.

Istakao je da Kruševac svake godine dobije dve milijarde dinara u vidu investicija iz republičkog budžeta.

“Od 2012. do 2022. godine je u Kruševcu tri puta više investirano nego u periodu dok su na vlasti bili socijalisti i demokrate”, rekao je Gašić koji je, kako je rekao, Kruševljanin na privremenom radu u Beogradu.

Naveo je da izgradnja Moravskog koridora kasni zbog štrajka “kvazi ekologa” u Paraćinu, a da će uskoro biti otvoren magistarlni vodovod.

“Obećao sam gradskoj upravi magistralni vodovod i taj zadatak će biti ispunjen”, naglasio je direktor BIA.

Govoreći o radu gradske uprave Kruševca, direktor BIA je rekao da ima grešaka, ali da su u pitanju “mladi ljudi koji se bore”.

“Nije mi se dopalo kada sam čuo da su gradonačelnik i njegov pomoćnik otišli u Beograd s dva automobila, i to na isto mesto”, kazao je Gašić, inače bivši gradonačelnik Kruševca.

Direktor BIA je najavio otvaranje fakulteta političkih nauka i dramskih umetnosti, i da će u Jasici za Vidovdan biti otkriven spomenik Stanislavu Biničkom, dok će spomenik generalu Veljku Radenoviću 24. marta na Bagdali otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gašić je obećao i uvođenje “sokolovog oka” kako bi se rešio problem s nepropisnim parkiranjem u gradu.