in

Demokratski front organizovao proteste na 17 punktova u Crnoj Gori

Demokratski front organizovao je blokade na 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori. Akcija “Blokadom protiv izdaje” počela je nakon 18 sati. Andrija Mandić iz Demokratskog fronta rekao je da je blokada uspela.

Blokada saobraćajnica organizovana je na 17 punktova u Crnoj Gori, a u Podgorici su putevi bili blokirani na tri mesta – u Zlatici, Donjoj Gorici i Zeti, prenosi RTCG.

Lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević su na blokadi u Zlatici. Mandić je naveo da je „operacija blokade Crne Gore protiv izdaje uspjela“ i dodao da se „više od 11.000 aktivista DF-a okupilo i blokiralo Crnu Goru na 17 tačaka“.

Na kružnom toku ka Cetinju obratio se poslanik DF-a Jovan Jole Vučurović. On je istakao da se širom Crne Gore okupilo preko 11 hiljada građana da brane izbornu volju iskazanu 30. avgusta.

“Još ne vjerujemo da će SNP napraviti izdaju i ovo je samo upozorenje”, poručio je Vučurović. Istakao je da još nije poznato kada će biti naredni protest, jer treba videti hoće li izdaja izborna volje biti sprovdena.

Oko 18.15 minuta počela je blokada Bulevar 13. jula u Nikšiću.

Na protestu i Nikšiću su predsednik Opštine Marko Kovačević, kao i funkcioneri DF-a Milutin Đukanović i Maksim Vučinić.

U Pljevljima građani su se okupili na mostu na Ćehotini na izlazu iz grada prema Đurđevića Tari.

Putevi su bili blokirani i u Budvi, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Herceg Novom, Kolašinu, Tivtu, Kotoru, Danilovgradu, Murinu, Plužinama i na Žabljaku.

Iz Demokratskog fronta su ranije naveli da blokadama žele “opomenuti one koji su krenuli putem izdaje izborne volje građana da prekinu sa politikom diktata, odustanu od formiranja vlade sa DPS i vrate se dogovorima unutar parlamentarne većine”.

“DF će spriječiti da se DPS u bilo kom obliku vrati u vlast”, naveli su ranije iz DF-a.