in

Dan uživo o pošumljavanju, o Ukrajini između pregovora i eskalacije…

Danas na Svetski dan šuma, o kampanji pošumljavanja Srbije “Da šume bude više! Da se lepše diše!” koju sprovodi SBB Fondacija razgovaramo sa Jovanom Lukić, direktorkom SBB fondacije.

Kakve su šanse da će najnovija runda pregovora između Ukrajine i Rusije uspeti? S kojih pozicija kreće Ukrajina, a s kojih Rusija, kome je u interesu da se sukob produžava? Koja je uloga Kine? Preti li Rusiji i nakon završetka rata dugotrajna izolacija na međunarodnoj sceni i što to znači za odnose među velikim igračima? Kako se rat u Ukrajini reflektuje na naš region? Naš gost je Stefan Vladisavljev, programski koordinator u Beogradskom fondu za političku izuzetnost

Pod udarom četvrtog paketa sankcija EU prema Rusiji, kojima je obuhvaćen i „Gaspromnjeft“ dospela i „Naftna industrija Srbije“ koja je u većinskom vlasništvu ovog ruskog giganta. Može li snabdevanje Srbije naftom biti ugroženo i kakve će biti ekonomske i političke posledice ovih mera, pitaćemo Mihaila Gajića, programskog direktora ekonomske istraživačke jedinice organizacije „Libek“.

U „Sceni“ Dana uživo ovog ponedeljka ugosićemo Jovana Ristića u susret promociji njegovog prvog romana „Poplavljeni um“, uzbudljivom psihološkom trileru o uticaju teorija zavere na običnog čoveka preplavljenog informacijama i sumnjama.

Tagovi