in

Dan MUP-a i policije: Gašić je izuzetan domaćin

Dan MUP-a i policije: Gašić je izuzetan domaćin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izuzetan domaćin, zbog čega u policiji sve funkcioniše kao švajcarski sat.

Vučić je na obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije najavio značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će, kako je rekao, imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

On je ocenio da je policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje. Rekao je da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

„Naša policija uz svu opremu i antiterorističke jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima“, istakao je Vučić.

On je rekao da se na policiju uvek oslanjamo pogledom i pozivima, da oni uvek moraju da budu prvi da pomognu. Vučić je najavio da će i dalje biti unapređivana opremljenost, a da je ministar Bratislav Gašić izuzetan domaćin i da radi da sve bude uredno i da funkcionise.

„Verujem da ćemo da napredujemo i da će ljudi biti zadovoljniji“, rekao je Vučić i najavio značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

On je podelio priznanja zaslužnim pripadnicima policijskim službenicima povodom Dana MUP-a i Dana policije – 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

Vučić je prethodno zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem ispred Memorijalnog zida položio venac pripadnicima MUP-a koji su izgubili život tokom sukoba 90-ih godina.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vučić je poručio pripadnicima policije tokom obilaska novog Komandno-operativnog centra MUP-a, da je njihova odgovornost veća u odnosu na ostale, ma gde se nalazili.

„Država će nastojati da imate veći standard, kao što smo to činili i prethodnih godina, ove još i više“, rekao je Vučić u Palati Srbija, podom 4. juna, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

On je istakao da je njihov posao težak i častan i bez obzira što građani imaju ponekad primedbe, njih zovu kad nastanu problemi i vole da ih vide.

„Sa vama se osćamo sigurnije, bezbednije“, rekao je Vučić i zahvalio im što su izabrali taj poziv.

Na Kalemegdanu će danas biti održan taktičko-tehnički zbor s prikazom veština, opreme i vozila koja policija koristi u radu, saopštio je MUP.

Venci su položeni na spomen-obeležje na Čukur česmi, na spomen-ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, kao i na Novom groblju na spomenik žandarmu Ivku Prokiću, poginulom u sukobu sa Turcima.

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije danas će biti održane različite manifestacije širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme 1862. godine, u Beogradu.

Svečana akademija povodom Dana policije i MUP-a biće održana večeras u Palati Srbija.