in

Dačić: Najave da će neko da onemogući izbore

Naći danas 16.000 ljudi u Srbiji koji su vaši nije ni malo jednostavno, a mnoge političke stranke koje pričaju o izborima ne mogu da popune ni taj broj posmatrača na biračkim mestima, a kamoli birača, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i rekao da su “prazne priče” najave da će neko da onemogući izbore.

Neki već unapred zakazuju proteste posle izbora, a oni koji su sigurni u pobedu bi valjda trebalo da najavljuju proslavu, ocenio je Dačić u programu TV Hepi.

Dačić je rekao da postoje dva termina za raspisivanje izbora – za parlament i lokalne izbore 45 dana pre održavanja, a za predsednika 90 dana pre isteka mandata.

“Zato su rokovi za raspisivanje izbora odvojeni”, rekao je Dačić, sugerišući da bi u budućnostri trebalo razmišljati o usaglašavanju tih rokova.

On je najavio da se 15. februara raspušta Skupština i raspisuju vanredni parlamentarni izbori i izbori za Beograd i desetak lokalnih organa vlasti.

Dačić je potvrdio da će SPS i SNS ići odvojeno na parlamentarne izbore i da će socijalisti podržati kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Tagovi