in

Da policija reaguje u svim situacijama kao u slučaju TV Pink

Udruženje novinara Srbije (UNS) je izrazilo zadovoljstvo što je policija brzo reagovala u slučaju nasilnog ometanja rada ekipe televizije Pink u beogradskom naselju Dorćol i očekivanje da će ona, u svim situacijama kada su novinari ugroženi, u najkraćem roku pronaći nasilnike.

UNS je u saopštenju istakao da su neprihvatljive ne samo pretnje nasiljem nego i diskriminacija bilo koje medijske kuće što se juče desilo kada je nasilnik, osim što je pretio ekipi Televizije Pink, govorio da im zabranjuje snimanje zato što su iz te medijske kuće.

To novinarsko udruženje je navelo da je taj slučaj uvrstilo u svoju bazu napada, pritisaka i pretnji na novinare i medijske radnike i da će pratiti dalje postupanje nadležnih organa.

Beogradska policija privela je juče muškarca (41) osumnjičenog da je vređao članove ekipe televizije Pink dok su izveštavali o grafitu „Kon=Mengele“ ispred zgrade u Ulici Rige od Fere.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se dodaje da je osumnjičeni pretio snimatelju da će ga udariti ukoliko se ne pomeri.

Tagovi