in

Da nisam na protestu, pojela bi me sramota

Da nisam na protestu, pojela bi me sramota

Pozorišna rediteljka Milica Kralj kaže za Danas da na protest „Srbija protiv nasilja“ dolazi „jer je na to obavezuju građanska dužnost i razum“.

„Bol koju osećam zbog unakažene i ponižene moje domovine, obavezuje me da budem u protesnoj koloni protiv nasilja. Građanska dužnost i razum, želja da imamo budućnost, obavezuju me da budem u koloni. Nakon tragedija u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i pucnjave kod Mladenovca, koje su zastrašujuća kulminacija promocije nasilja i nakaradnih vrednosti kojima smo urnisani godinama, jasno se videla neodgovornost, neznanje onih koji su zaposeli vlast i obezvredili zakone i to nikako ne valja, tako više nemamo kud nego da nastavimo da tonemo u dno bez dna, to je za mene crvena linija“, kaže sagovornica „Danasa“.

Prema njenim rečima, prosveta i kultura su dva oslonca na kojima mora da stoji zdravo društvo.

„Škola je juče ukinuta, umetnici su proglašeni za šljam, i od kulture slušamo samo o kulturi nasilja. Da nisam na protestu, pojela bi me sramot“, ističe Milica Kralj.

Podsetimo, danas u 18 časova počinje peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“, tačno mesec dana od tragedije u „Ribnikaru“, 3. maja. Istovremeno, prethodnih dana objavljeno je da će kraj nastavne godine biti 6. juna, dokle bi trebalo svim učenicima u Srbiji da budu zaključene ocene.

Marko Janketić

Tagovi