in

Da li je omikron poslednja faza pandemije ili…

Da li je Srbija zaista, kako to tvrdi direktorka Batuta, “veoma blizu najvećeg broja inficiranih koronavirusom i da se očekuje najveći intenzitet pojave virusa u narednih desetak dana?” Kapacitet odeljenja intenzivne nege u KBC Bežanijska kosa je stopostotno popunjen, a od broja testiranih 50 odsto je pozitivno, kažu podaci od prethodnih dana. Da li je omikron poslednja faza pandemije, ili je ta nada uzaludna, može li zdravstveni sistem da funkcioniše, i koliki je zaista broj zaraženih zdravstvenih radnika? O tome u Temi jutra govore dr Slavica Plavšić iz Ujedinjenih protiv kovida i dr Dragan Delić, infektolog.

Štampu komentariše ekonomista Miodrag Zec.

Dvadeset devet godina je prošlo od pogibije Srđana Aleksića, razumemo li danas malo bolje šta je čin hrabrosti i da je to briga za onog drugog? Zbog čega ni danas u svom rodnom Trebinju nema ulicu koja nosi njegovo ime, ali i zašto je važan jedan grafit na Voždovcu? O tome govori otac Srđana Aleksića, Rade Aleksić.

Kineska Nova godina će, tradicionalno, četvrti put za redom, biti obeležena u Srbiji tokom januara i februara kroz tri manifestacije – Kineski festival svetla, Kineski novogodišnji vašar i prvi beogradski ”Tink-Tenk”. Više o ovim događajima reći će nam muzičar Slobodan Trkulja.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Tagovi