in

Da li će pregovori prekinuti rat u Ukrajini

Nastavljamo da pratimo dalji razvoj situacije u Ukrajini. Ruska i ukrajinska delegacija počinju pregovore u pograničnom delu Belorusije i Ukrajine. Tačna lokacija nepoznata. Vladimir Putin naredio vojsci da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti. EU najavila slanje oružja Ukrajini. Nastavljeno granatiranje Kijeva. Hiljade izbeglica beže u Poljsku, Mađarsku i Rumuniju. Hoće li Rusija i Ukrajina postići dogovor o prekidu vatre? Da li je kompromis moguć? Gosti teme jutra su Boris Varga, politikolog i novinar, profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber i novinar Milan Vukelić.

Dnevnu štampu prelistavamo sa direktorom novina „Nova“ i glavnim i odgovornim urednikom portala „Nova.rs“ Veselinom Simonovićem.

Zbog invazije na Ukrajinu pojedine ruske banke isključene su iz SWIFT-a, međunarodnog platnog sistema. Šta je zapravo SWIFT? Zašto je tako važan? Kakve su posledice po rusku ekonomiju i bankarski sistem? Mogu li klijenti ruskih banaka u Srbiji retrpeti ozbiljnu štetu? Gost Novog dana je profesor Bankarske akademije Ismail Musabegović.

Uživo smo na ukrajinsko-poljskoj granici i na granici između Rumunije i Ukrajine, gde već danima hiljade ljudi beže od rata.

Tagovi