in

Da dođete i probate je l’ dobro ili da ja idem

Radnja “Gurmanski raj” iz Niša otvorena je pre nešto manje od mesec dana, a postala je poznata po tome što daje obroke besplatno trudnicama, a siromašnima po jako niskim cenama. Vlasnica radnje, mlada preduzetnica Anđela Lečić, kaže za N1 da kod njih dolaze ljudi “od 7 do 77 godina”, ali da su najčešće to osobe starijeg životnog doba.

Na pitanje da li je to zbog toga što su cene pristupačne ili je hrana ukusna, Anđela kaže:

„Cene su pristupačne, za 250 dinara možete dobiti komplet obrok, a zbog čega je popularno mesto – pa verovatno jer su obroci ukusni“.

Reporter N1 se uverio da su cene zaista i pristupačne. Na cenovniku je ceo spisak različitih jela domaće kuhinje. Pa tako pasulj sa kobasicom “u tavče” košta 200 dinara, podvarak takođe 200, punjene paprike, tri komada, 200 dinara, đuveč 200, teleća čorba 120, riblja čorba 180, oslić ceo obrok od 250 grama košta 250 dinara, a sendviči oko 160 dinara.

“Svakog dana je nešto novo, drugačije, jer se trudimo da ne budemo previše dosadni, a da ispoštujemo sve. Imamo i tu pogodnost da ljudi mogu da rezervišu sva tri obroka kod nas, kada su u trci s vremenom, a imaju širok izbor, to nam je i cilj. Pored toga što trudnicama obroke dajemo besplatno, želimo da svakome izađemo u susret. Imamo i vaučer, paket koji košta 7.500 dinara za 30 obroka. Svi imaju mogućnost, bez obzira na cenu, da izaberu šta hoće”, kazala je Anđela.

Na pitanje da li joj je teško da sa 18 godina vodi radnju i sprema hranu, kaže: “Kada radite nešto što volite, radite s ljudima koje volite, ništa nije teško”.

A o tome da li se sve isplati finansijski, skromna je i odgovara – nezahvalno je pričati o tome.

“Tek smo počeli i obzirom da ide iz srca i na poklon, malo je nezahvalno da se priča da li se isplati. Besplatni obroci nisu bili marketinški trik, prvi papir koji smo zalepili u radnji je bio – besplatan obrok za trudnice. Nije bilo ništa ciljano, to je nešto što nosimo u sebi, pomaganje ljudima, i to ne treba iznositi u javnost. Ali se pročulo”, izjavila je.

Anđela kaže i da su najtraženija jela ćufte i pire krompir.

“Ljudi su željni domaće hrane i te ‘bakine kuhinje, da kažemo da je tužno što smo je željni”, rekla je.

I našalila se: “Trudnice, netrudnice, bake, deke, svi da dođete da mi kažete je l’ ovo dobro, ili da ja idem”.

Izvor : N1