in

Cvijetin Milivojević: Zadruga je bombona u odnosu na jutarnji program TV Pink

Cvijetin Milivojević: Zadruga je bombona u odnosu na jutarnji program TV Pink

“O kom rijalitiju Vučić govori, o Zadruzi, pa on je bombona u odnosu na jutarnji program i neke emisije na TV Pink”, rekao je politikolog Cvijetin Milivojević, gostujući u emisiji N1 Studio Live.

Govoreći o ostavci Judite Popović u Savetu REM, kaže da je to „očekivano“.

„Ali javnost je ostala uskraćena za jednog insajdera iz REM. Nisam čuo da je iko iz REM nešto rekao za ovih mesec dana suvislo, ne da kaže odlazim, nego neki komentar na ovo što su zahtevi građanskih protesta, ne političkih stranaka. Ne mogu da verujem, kao da nisu odavle, što bi rekao Nele Karajlić. Pokušavam da vidim, ti ljudi koji su članovi REM, imaju li neke veze sa medijima, kad zakopate po biografijama, jasno vam je zašto je situacija takva“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „ne morate biti simpatizer opozicije da bi svaki normalan čovek rekao šta je rešenje, šta je kompromis, put ka kompromisu“.

„Najlogičnije je da se ispune zahtevi koji su autohtoni zahtevi građanskog protesta, među tim zahtevima je privođenje poznanju glavnih trovačnica koje postoje u srpskom medijskom svetu, mora se krenuti od regulatora. Pet godina Pink odbija da kaže ko je naručio spot o Oliveru Ivanoviću, srpska TV Most, njena direktorka je saopštila da je taj isti spot koji se tu emitovao naručila Srpska lista. U čemu je problem da Mitrović kaže nije naručila Srpska lista, naručio je neko drugi, tu je posao REM. O kom rijalitiju Vučić govori, o Zadruzi, pa on je bombona u odnosu na jutarnji program i neke emisije na TV Pink“, kaže on.

Kako je rekao, među građanskim zahtevima su i mediji, REM, ostavke dva ministra…

„Ne morate prihvatiti tu ostavku, ali hoćemo da vidimo da su ispunjeni građanski zahtevi, kao što su ispunjeni zahtevi roditelja Ribnikara. Tamo gde im je frka, oni ispoštuju“, kaže.

Govoreći o sinoćnjem obraćanju predsednika i premijerke, kaže da je „mogla eventualno da se obraća premijerka“.

„Ali ona ni reč nije rekla što se tiče unutrašnje i spoljne politike. On je sinoć bio i ministar finansija i ministar ekonomije. Pa šta je ovo sinoć bilo nego početak predizborne kampanje, nekog novog subjekta, koji će nastati na Vidovdan. Onaj čovek je priznao da je nosio lutku, da je kriv, da je pozivao na rušenje ustavnog poretka, a šta je ono sinoć bio, ono je permanentno, sedmogodišnje rušenje ustavnog poretka, nastavak, ono je bio igrokaz rušenja ustavnog poretka. Njegove nadležnosti su da deli ordenje, unapređuje u više činove i prima akreditivna pisma ambasadora. To se zove pokušaj državnog udara, državni udar se ne vrši iz opozicije, nego iz vlasti. Opozicija se meni smejala kako ja brojim godine kako Vučić krši član 115 Ustava“, kaže.

Prema rečima Milivojevića, „SNS je na vlast doveo Tomislav Nikolić“.

„Vučić se kandidovao za gradonačelnika i izgubio od Đilasa 2012. godine, stranka je izgubila na izborima, a Tomislav Nikolić je pobedio. Njemu nije smetalo da izruči gotovu vladajuću stranku u ruke Vučiću, a Vučiću je trebalo sedam godina da se makar formalno povuče s tog mesta“, kaže.

On je rekao i „šta bi građani voleli“.

„Ispuniti zahteve građana koji šetaju, to je početak i kraj, a onda Vučić nudi nekakav dijalog, najavljuje povećanje penzija, 10.000 za decu do 16 godina, aha, izbori bi mogli da budu na proleće, ali mogu i ranije, ako bude frka. Niko ne traži dijalog, niko ne traži vanredne parlamentarne izbore, ali ima nešto što si obećao. Kao što se on poziva na to kako ga Kurti ne sluša, nešto ti obeća Đilasu, a Đilas prenese građanima, opozicija je pobedila na izborima u Beogradu sa 70.000 glasova razlike, Đilas je prihvatio, a ti obećao da će biti neki vanredni izbori, šta bi s njima? Ja mislim da niko u opoziciji nije protiv brzih, vanrednih izbora za Skupštinu grada Beograda“, kaže.

Ističe da je očekivao da će „govoriti o tome koga će da odlikuje, ili da je primio neku ambasadorku“.

vucic i brnabic

„Otkud Vučić mirođija u svakom loncu, a drugo pitanje je zašto opozicija ćuti o tome? Zašto opozicija ne traži vanredne izbore u Beogradu, jer je Vučić više puta rekao biće vanredni izbori čim opozicija zatraži“, kaže.

Na pitanje da li je ovo najveća kriza ove vlasti, Milivojević kaže da je „bilo više takvih kriza“.

„Vučić je manje više dobro hendlao sve te krize. On je fantastičan krizni menadžer, jer da se čekala opozicija, ovakvih građanskih protesta ne bi bilo, trajali bi jedan ili dva petka i ugasili bi se, očigledno da je dobro da opozicija samo u tehničkom smislu gura ove proteste“, kaže on.