in

Ćuta poziva ispred Pinka i Ambasade Kine: Srbija neće biti kolonija!

Ekološki ustanak, koalicija „Moramo“ i meštani Slatine, Krivelja, Metovnice i ostalih borski pozvali su građane na protest ispred Ambasade Kine u Beogradu, koji će biti održan u nedelju, 27. marta.

Organizatori su pozvali građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju iz Slatine koji kreće u nedelju u 8 časova, dok je u 13 časova okupljanje ispred TV Pink (Neznanog junaka 1, Beograd), odakle će okupljeni krenuti u šetnju do Ambasade Kine u Srbiji, uz poruku da „Srbija neće biti kolonija“.

„Dok Ziđin iz naše zemlje iznosi tone bakra i zlata, građanima Srbije se oduzima zemlja i pravo na slobodu kretanja“, stoji u pozivu.

Organizatori su podsetili da je policija prošle nedelje sprečila meštane borskih sela da dođu u Beograd, tako što su ih zaustavili kod Paraćina i tamo zadržali četiri sata na auto-putu.

„Obespravljeni građani Srbije neće ćutati pred sramnim otimanjem resursa i ponižavanjem građana. Moramo da stavimo tačku na trovanje i otimanje zemlje. Za zemlju, vodu, vazduh i slobodu“, zaključuju u pozivu za protest.

Kineska poruka NATO-u: Ne želimo lekcije od onih koji su bombardovali ambasadu u Beogradu