in

Crnoj Gori je potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez povodom izglasavanje nepoverenja Vladi Dritana Abazovića, izjavila je da je Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada, kao i da je dragoceno vreme već izgubljeno ove godine, preneo je portal RTCG.

Ona je rekla da je sada na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na Evropskoj uniji da utiče na ovaj proces.

„Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem predloga za izglasavanje nepoverenja. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces“, kazala je Pisonero Hernandez.

Prema njenim rečima, Crnoj Gori je potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU ​​kako bi napredovala na svom putu ka EU.

„Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unapređenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragoceno vreme već izgubljeno ove godine“, poručila je Pisonero Hernandez.

Tagovi