in

Crnoj Gori je potreban mir, molim građane da ne izlaze na ulice

Crnoj Gori su potrebni mir i prosperitet, a ne eskalacija krize kroz moguću realizaciju nedobronamernih planova onih koji žele prekrajanje izborne volje građana, ocenio je predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, pozivajući građane da večeras, sutra, kao i tokom odlučivanja o njegovom razrešenju, ostanu kod kuće.

Dritan Abazović

„Poštovani građani, imajući u vidu da ponovo nije održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, javno izrečene stavove predsednika Vlade, te i druge raspoložive informacije, molim Vas da večeras, sutra, kao i tokom odlučivanja o mom razrešenju, ostanete svojim kućama“, napisao je Bečić na Tviteru, nakon što je ranije danas izostalo glasanje o razrešenju vicepremijera Dritana Abazovića i najavljeno glasanje o poverenju Vladi Zdravka Krivokapića.

On je naglasio da je čuvanje izborne volje građana prioritet, pa rešenje krize treba tražiti isključivo u okviru pobedničke parlamentarne većine sa manjinskim partijama ili na novim izborima, prenosi RTCG.

“Svaki drugi scenario je ponavljanje već viđenih scenarija prodaje narodne volje, koji su se uvek neslavno završavali”, napisao Bečić.

Tagovi