in

Crnogorski tim spasilaca vratio se iz Turske u Podgoricu, spasili 2 osobe iz ruševina

Crnogorski tim spasilaca vratio se iz Turske u Podgoricu, spasili 2 osobe iz ruševina

Crnogorski Tim za traganje i spasavanje napustio je turski grad Hataj i preko Adene. Oni će prvim slobodnim letom otputovati za Istanbul, a zatim se vratiti u Podgoricu.

„Članovi tima su radili u sektoru C u Hataju na lokaciji gde je tehničkom pretragom tražena osoba. Crnogorski tim je u potrazi za nestalom osobom radio na probijanju zidova i prolaza za pse tragače nakon čega se daljom pretragom došlo do nažalost preminule osobe“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Navode da je u Hataj, prema izveštajima sa terena, ušla teška mehanizacija i da specijalne službe koje transportuju preminule, prenosi Nova.rs.

„Crnogorski tim je, podsećamo, prethodnih dana radio u veoma teškim uslovima, a njihovim aktivnostima iz ruševina su spasene dve osobe. Članovi Tima će prema najavama danas letom iz Istanbula, sleteti na aerodrom u Podgorici u 8.15 časova“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U MUP-u su TV Vijesti kazali da su spasioci iz Crne Gore u Turskoj bili izuzetno efikasni, ali da je prošao period od zemljotresa tokom koga se obavlja spasavanje za koje su obučeni i da će ruševine početi da pretražuje teška mehanizacija sa medicinskim i timovima humanitarnih organizacija.

Izvor: Nova.rs, Vijesti

Zemljotres u Turskoj nagnuo zgradu, a ona bez temelja (VIDEO)