in

Crna Gora greškom objavila prekid odnosa s Rusijom, Moskva traži objašnjenje

Ambasada Rusije u Podgorici uputila je notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore kojom traži pojašnjenje jučerašnje objave na sajtu i Tviteru Ministarstva o prekidu diplomatskih odnosa sa Rusijom, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je dan ranije saopštilo da je stupio na snagu prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, što je posle nekoliko sati ispravljeno novim saopštenjem i izvinjenjem javnosti zbog greške, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ambasada Rusije je tim povodom, shodno diplomatskoj praksi, uputila notu kojom je u diplomatskom tonu zatražila pojašnjenje povodom objave o „prekidu diplomatskih odnosa“, pojasnili su iz crnogorskog Ministarstva.

„U odgovoru ruskoj strani naveli smo da Crna Gora nije prekinula diplomatske odnose sa Rusijom, niti je bilo kojim diplomatskim činjenjem to pitanje pokrenuto s naše strane, što proizlazi iz ispravljene verzije saopštenja koje je poslato ruskoj Ambasadi“, naveli su iz MSP.

Saopštenje je, inače, izdato posle sastanka Koordinacionog tela za praćenje primene međunarodnih sankcija Rusiji povodom krize u Ukrajini.

Tagovi