in

Crkva oprana svetom vodicom, jer je na oltaru snimljen pornić

Oltar u crkvi Sint-Mikjel u belgijskoj opštini Bri, ovog vikenda je isprskan svetom vodicom kako bi se crkvi vratio stari sjaj, nakon što je tamo snimljen seks snimak.

Lokalna policija je prošle nedelje otvorila istragu o eksplicitnom video snimku, koji prikazuje muškarca i ženu kako vode ljubav na oltaru crkve, a koji je kružio društvenim mrežama.

– Intimnost koja se dogodila u našoj crkvi je objavljena javno i počela da kruži u medijima. Na ovaj način je i crkvi i oltaru nanešena nepravda. Mesto gde se odaje počast Bogu je oskrnavljeno, a mnogi vernici su šokirani – izjavio je sveštenik Jak Jansen za lokalni radio.

Na predlog vernika i eparhije, odslužen je moleban, a oltar je istretiran svetom vodicom, kako bi se crkvenom zdanju vratila prava namena.

U međuvremenu, par na snimku je identifikovan i ispitan od strane policije, javljaju lokalni mediji.

Oni su optuženi za dva dela – neprikladno ponašanje na javnom mestu i distribuiranje pornografskog materijala. Oboje su priznali krivicu i već su izvedeni pred sudiju.

Sudija za prekršaje je ih proglasio krivim i određena im je mera – moraće da pohađaju kurs koji će ih navesti da razmisle o svojim delima i njihovom uticaju.

Izvor: The Brussels Times

Kako blagosiljati vernike svetom vodom a držati distancu? Plastičnim pištoljem, naravno