in

Crkva ne treba da se meša u poslove vlade

Delegacija Evropske unije u Podgorici saopštila je da crkva ne treba da se meša u poslove vlade jer je Crna Gora sekularna država.”Crna Gora je suverena država. Verska pitanja ne treba da se mešaju u funkcije izvršne vlasti. Ovo je osnovno načelo odvojenosti crkve i države u sekularnoj državi, kakva je Crna Gora”, navodi se u odgovoru Delegacije podgoričkim Vijestima.

Arhijereji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštili su da očekuju da će političari „pobednici sa prošlih parlamentarnih izbora naći zajedničko rešenje za ovu ili neku novu vladu, koja će sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom ubrzo potpisati temeljni ugovor“, prenose Vijesti.

U zajedničkom saopštenju za javnost mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, episkopa mileševskog Atanasija, budimljansko-nikšićkog Metodija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija navodi se da pobeda na parlamentarnim izborima ;30. avgusta 2020. nije donela rešenje svih problema u društvu.

Očekuje se da će sutra biti izglasano nepoverenje vladi premijera Zdravka Krivokapića na inicijativu koalicije Crno na bijelo koju predvodi Dritan Abazović.

Tagovi